Sockerkaka med fyllning
Sockerkaka behöver inte vara tråkigt och torrt. Den här sockerkakan med fyllning är så fantastisk god och passar både till vardag och fest. Dela sockerkakan på mitten och lägg på fyllningen och så fantastiskt gott det blir. Sockerkaka med fyllning är ett otroligt billigt recept och så enkelt att baka!
Godaste receptet på sockerkaka med fyllning
Ingredienser kaka
- 3 ägg
- 3 dl socker
- 3 dl mjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 dl hett vatten
Fyllningen
- 125 g margarin/smör
- 4 msk vaniljsocker
Så här gör du godaste sockerkakan
Kakan har så billiga ingredienser att du inte behöver låna pengar för att ha råd att baka gott 🙂
Så här bakar du sockerkaka
Börja med att sätta på ugnen på 200 grader, varmluft eller över/undervärme.
Smörj en rund form (helt med löstagbar botten, men vilket som funkar, bara du smörjer ordentligt så kakan lossar sen. Jag mjölar den sedan med vanligt mjöl och inte ströbröd. Tycker det blir mycket mjukar och godare.
Vispa 3 ägg och 3 dl socker fluffigt. Bland de torra ingredienserna, dvs 3 dl mjöl, 2 tsk bakpulver separat och se till att det blandas ordentligt. (Det för man för att bakpulvret ska bli blandat i hela kakan. Annars sväller den upp på lika ställen och blir ojämn)
Rör ned det torra med det heta vattnet. Rör så lite som behövs för att få det blandat. Obs. Ej visp!
Häll i smeten i formen och in i mitten av ugnen. Det tar ca 17-25 min beroende på kvaliteten på din ugn.
Rör ihop fyllningen
Smält 125 g smör i en kastrull. Vispa ned 1 dl mjölk och låt koka ett par minuter. Ställ åt sidan och låt svalna. Vispa sedan ner 4-5 msk vaniljsocker i den avsvalnade smörblandningen. Om du rör ner i vaniljsockret i varm vätska kommer den att smaka beskt.
Montera sockerkakan
Dela sockerkakan på mitten och häll fyllningen emellan.
NJUT av en god kaka med billiga råvaror, även om du är fattig.