Låna pengar med betalningsanmärkningar eller lågt kreditbetyg

Är man fattig så har man oftast betalningsanmärkningar och har man betalningsanmärkningar så är man oftast fattig. Det behöver inte vara så, men sambandet mellan anmärkningar och fattigdom är nära.

De långivare som kan hjälpa dig att samla dina skulder även om du har betalningsanmärkningar är bland annat Lendo och Zmarta. Du hittar en lista på samtliga svenska som beviljar Lån med svag kreditvärdighet här

Bli av med skulderna med ett lån?

Ja den som har fått en eller flera betalningsanmärkningar veta att livet plötsligt blev mycket svårare. Att få låna pengar med befintliga betalningsanmärkningar är svårare, men inte omöjligt. Att däremot få låna pengar med ett skuldsaldo som ligger och tickar hos Kronofogden är tyvärr omöjligt. Det gäller alltså att på något sätt bli av med sin betalningsförelägganden innan de blir ett registrerat skuldsaldo.

Observera att ett skuldsaldo inte registreras förrän Kronofogden gett ett utslag om aktuell skuld. Det betyder att du inte har fått en betalningsanmärkningar när betalningsföreläggandet dimper ner från Kronofogden och har fortfarande tid att agera!

Agera innan betalningsföreläggandet blir skuldsaldo

När du får ett betalningsföreläggande betyder det att Kronofogden vill berätta för dig att du är skyldig någon pengar. Du har nu valen att skriva på delgivningskvittot och acceptera skulden. Efter 10 dagar utfärdar då Kronofogden sitt beslut, du får ett skuldsaldo och en betalningsanmärkning.

Men om du anser att det är fel kan du bestrida och ange ett skäl till varför. Ingen betalningsanmärkning eller skuldsaldo kommer då att utfärdats förrän skulden har fastslagits i Tingsrätten. På så sätt har du köpt dig mer tid och nu gäller det att se till att skulden antingen betalas eller återkallas. 

Låna pengar för att bli av med skulden hos Kronofogden

Finns inget annat alternativ kanske du måste låna pengar för att lösa skulden hos Kronofogden. Om du inte redan har en betalningsanmärkning och en deklarerad inkomst så är det knappast något större problem att få ett lån. Har du däremot anmärkningar sedan tidigare måste du vända dig till banker som förbiser anmärkningar och beviljar lån med din betalningsförmåga i åtanke.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *