5 busenkla sätt att tjäna pengar på om du är fattig

5 busenkla sätt att tjäna pengar på om du är fattig och ung

Är du en ungdom som känner dig fattig tröttnat på att det lilla antalet pengar du får av föräldrarna tar slut på direkten? Du är inte den första, och definitivt inte den sista heller. Som tur är finns det faktiskt en lösning på detta problem, nämligen att börja tjäna pengar själv. Men hur?

Nedan har vi listat 5 sätt du kan testa för att få pengarna att börja rulla in, tacka oss sen!

tjäna pengar fattig ungdom

1 – Kolla efter möjligheter att tjäna pengar, med ALLA

Detta är viktigt i alla åldrar men kanske mest när man som ung söker jobb. Kolla med mormor, morfar, fastrar, föräldrars kompisar, kompisars föräldrar. Ja, alla helt enkelt om de har hört om någon söker en arbetare som iså fall skulle kunna bli du. Eller kanske personen i fråga själv behöver hjälp med något som du då kan hjälpa med för en slant. Kontakter är A och O när det kommer till arbetslivet!

2 – Tjäna pengar på dina talanger

Alla har vi något vi är lite extra bra på och detta är något du bör använda dig av i ditt sökande efter pengar. Oavsett vad det är för talang du har, om du är riktigt bra så kommer du kunna tjäna pengar på den. Du kanske är en begåvad fotograf? Eller varför inte en duktig hundfrisör? Det kan som sagt vara vad som helst. Det finns alldeles för många skickliga hantverkare av olika slag där ute som lever i skuggan, kliv ut i ljuset om du är en av dem! Och på tal om hantverkare har vi kommit till punkt nummer 3 på vår lista…

3 – Sälj ditt hantverk och tjäna pengar

Lerformer, bakverk, praliner, virkningar, möbler, ja listan kan göras lång! Om du har ett intresse för något hantverk därute varför inte göra det till något mer än bara ett intresse? Gör ett Instagramkonto eller liknande där du marknadsför ditt hantverkeri och låt folk kontakta dig för att köpa det du skapar. Helt plötsligt får du betalt för tårtorna du bakar, tygdjuren du virkar eller lerkrukorna du drejar i stället för att de bara står hemma och tar plats!

4 – Fråga om jobb på din lokala mataffär

Många jobb där ute kan vara svåra att få som ung då arbetsgivarna vanligtvis letar efter äldre, mer erfaren och ofta även utbildad personal, men på mataffärer brukar ungdomar faktiskt ha en bra chans på jobb! Kolla med din lokala mataffär ifall de behöver någon extrapersonal som kan jobba helg och kvällar och förhoppningsvis har du den extra inkomstkälla redan här! Om de inte hade några jobb att erbjuda eller om detta tips inte var något för dig behöver du inte oroa dig dock för nästa tips, som även är det sista, är helt vattentätt och funkar för alla!

5 – Delta i tävlingar

Idag finns en hel uppsjö av olika sociala medier, och på dessa sociala medier finns i sin tur en hel uppsjö av tävlingar. Detta är självklart inget säkert kort ifall du vill tjäna pengar, men samtidigt kostar det ingenting att genomföra heller. Om du känner att du har lite extra tid på dina händer, varför inte söka upp olika tävlingar på exempelvis Instagram att delta i? Man vet aldrig, plötsligt händer det!

 

Förhoppningsvis fann du något av tipsen lockande och värt att testa på. Kom också håg att det inte är någon stress med att börja tjäna pengar och att man som ung bör lägga tid på saker man tycker är kul i första hand!

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *