Årets fattigaste period är snart över

Årets fattigaste period är snart över

Efter jul och nyår så har många slut på pengar. Januari och Februari är de tuffaste månaderna under året. Efter att ha handlat julmat och julklappar lever många på existensminimum och får vända på de sista slantarna. Men vi går mot ljusare tider!

Spara pengar inför fattigmånaderna

Det är samma visa, år efter år. Pengarna tar slut efter jul och man ger nyårslöfte att skaffa en buffert, börja spara pengar inför oförutsedda händelser och fattiga perioder. Men det blir sällan av. Hur fattig man än har varit under året så kanske man har unnat sig en semesterresa och hamnar nu på 0 kr.

Nu när vi går in i mars månad och har kommit ikapp så ser man de extra kronorna som ett tillfälle att lyxa och spendera. Gör inte det! Ta nu tag i sparandet och skapa en buffert inför nästa januari och februari år 2021.

Jag har inte råd att spara pengar

Hur många gånger har du inte hört eller sagt att ”jag har inte råd att spara pengar”. Visst har du det! Oavsett hur lite pengar man har så köper man vid något tillfälle något ”onödigt”. Kanske en chipspåse och några öl till helgen. En fika på stan, eller en godisbit för att unna sig något. Detta är inte utgifter som ingår i den vanliga hushållsbudgeten, men du tycker att du kan unna dig något ibland. Allra helst efter 2 fattiga månader så unnar man sig gärna något extra lyx. Då har du gjort ditt val att inte spara. Om du så sparar 100 kronor i månader så är det bättre än ingenting. Med rätt placering och ränta på banken kan pengarna växa och efter några år blir det en slant. Oavsett hur lite man sparar.

Så skippa läsken, ölen och godiset till helgen och sätt undan lite pengar på ett sparkonto istället. Gör bana för ett liv utan fattigdom och sikta mot något större.

Du kommer att tacka dig själv senare.

Har du några bra spartips? Dela dem gärna med oss!

Relaterade inlägg