Pasta Carbonara – Recept på billig, snabb och god mat
Spagetti med bacon i lyxversion som är billigt att tillaga och snålt för plånboken för oss fattiga. Receptet på Pasta Carbonara är beräknat till 4 personer. För ännu billigare variant, skippa äggulorna.
Ingredienser till Pasta Carbonara 4 pers
- 300 g spagetti
- 150 g fläsk eller bacon
- 1/2 dl grädde
- 3 dl riven ost
- 1 vitlöksklyfta
- 4 äggulor (kan uteslutas)
- Smör
- Svartpeppar
- Salt
Så här gör du Pasta Carbonara
Börja med att fylla en stor kastrull med vatten och låt vattnet koka upp. Lägg i pastan och spagettin enligt anvisningarna på paketet (vanligen 8-10 min). Under tiden steker du bacon eller fläsk (Skär det först i små bitar). Stek tills det blir knaprigt på medelhög värme.
Blanda grädden med salt, peppar, riven vitlöksklyfta och hälften av den rivna osten. Häll av vattnet till pastan och rör sedan ner bacon eller fläsket samt gräddblandningen i spagettin. Strö över resten av osten och smaka av med mer salt och peppar.
Extra lyx: Lägg upp på tallrikar med en rå äggula ovanpå.
Till efterrätt kan du baka sockerkaka med fyllning.